ο δεύτερο μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του έκανε σήμερα στη διάρκεια του μίτινγκ “Χανιά 2018”, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νεαρός αθλητής στο έκτο και τελευταίο άλμα “προσγειώθηκε” στα 8,19 μ. (-0,7) σε έναν από τους καλύτερους και σταθερότερους αγώνες της καριέρας του.
Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,84 μ. (1,0), συνέχισε με 7,99 μ. (1,1) και 8,01 (0,5) και 7,96 μ., ενώ άφησε την πέμπτη προσπάθεια.
Ο Τεντόγλου έγινε ο κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη και έδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι σε θέση να διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. “Ήθελα μια καλύτερη επίδοση και αυτό γιατί βλέπω και στις προπονήσεις πως μπορώ να κυνηγήσω μεγαλύτερα άλματα. Σήμερα έκανα άλματα για πρώτη φορά με ολόκληρη τη φορά μου και αυτό είχε ως συνέπεια να κάνω κάποια λάθη”, είπε ο Τεντόγλου, που θα συνεχίσει στις 2 Ιουνίου στο Χένγκελο.Δεύτερος με 7,67 μ. (1,1) ήταν ο Μιχάλης Μερτζανίδης και ο τρίτος ο Ντίνο Πίρβαν με 7,66 μέτρα.
Δείτε το μεγάλο άλμα του Τεντόγλου:
ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚ
Η Νικόλ Κυριακοπούλου θα θυμάται από σήμερα τα Χανιά, ως την πόλη που….βρήκε και πάλι τον καλό της εαυτό. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήταν νικήτρια στο μίτινγκ “Χανιά 2018” με άλμα στα 4,72 μέτρα.
Η αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη έγινε η κορυφαία στη Ευρώπη και η πέμπτη στον κόσμο και παράλληλα έδειξε πως είναι σε θέση να επιστρέψει σε μεγάλες επιδόσεις και να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,40 μ., συνέχισε με επιτυχία στα 4,60 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,72 μ. κι έπειτα δοκίμασε στα 4,84 μ., προκειμένου να ξεπεράσει τον εαυτό της. Το τρίτο άλμα της αθλήτριας ήταν πολύ καλό και φάνηκε πως σύντομα θα είναι σε θέση να πετύχει ανάλογες επιδόσεις.
* Τον εαυτό της βρίσκει ξανά η Νικόλ Κυριακοπούλου
“Βρίσκω τον εαυτό μου, νιώθω πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Δικαιώθηκε ο προπονητής μου, Ανδρέας Τσώνης, που ήθελε να έρθουμε στο μίτινγκ. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και σίγουρα θα την θυμάμαι με χαμόγελο. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στο Όσλο”, είπε η Κυριακοπούλου.
Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και η Ελένη Πόλακ, που ήταν δεύτερη στον ίδιο αγώνα με άλμα στα 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, με αυτή της την επίδοση πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η νεαρή στη συνέχεια είχε καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,55 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με τη Στέλλα Λεδάκη, η οποία είχε άλμα στα 4,05 μέτρα.
Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου έπιασε στα 200 μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μέτρα. Ο έμπειρος αθλητής ήταν νικητής με 20.62 στην πρώτη στην ουσία δυνατή του κούρσα στη σεζόν. Δεύτερος με 20.85 ήταν ο Πάνος Τριβυζάς και τρίτος ο Ντένις Ντιμιτρόβ με 21.20. Ο έφηβος Βαγγέλης Καίκης κατέλαβε την τέταρτη θέση με 21.68 και επιβεβαίωσε την πολύ καλή του κατάσταση. Στα 100 μ. ο Παναγιώτης Τριβυζάς ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 10.43 (0,5), ενώ στις γυναίκες η νίκη Ινα Εφτίμοβα ήταν πρώτη με 11.56. Η Κατερίνα Σαρρή πραγματοποίησε την καλύτερη παρουσία από τις Ελληνίδες, αφού τερμάτισε σε 11.78 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Η τρίτη θέση πήγε στην Κορίνα Πολίτη με 11.95.
ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΙΡΙΔΟΥ
Η πρώτη καλή επίδοση ήρθε από την Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρείται από ενόχληση στον προσαγωγό τερμάτισε τα 100 μ. εμπ. σε 13.13 (1,3) και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το 13.10, που θα της δώσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Η Πεσιρίδου ήταν νικήτρια, οριακά μπροστά από την Αναμάρια Νέστεριούτς (Ρουμανία), που πέτυχε επίσης 13.13 και την Ιβάνα Λούνκαρεκ (Κροατία), που ακολούθησε με13.36.
*Δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν για την Πεσιρίδου
“Εφυγα καλά στην εκκίνηση ενώ με βοήθησε πολύ ο συναγωνισμός, καθώς η αθλήτρια από τη Ρουμανία μετά το τρίτο εμπόδιο πήγε να ανεβάσει ρυθμό και αυτό με κράτησε πολύ στην κούρσα. Είμαι καλά, παρά το γεγονός ότι ακόμη συνεχίζω και ενοχλήσει όχι τόσο όταν τρέχω, αλλά κυρίως όταν περπατάω”, είπε η Πεσιρίδου, που θα κάνει την επόμενη κούρσα της, την ερχόμενη εβδομάδα στα “Δρόμεια”.
Λίγο νωρίτερα στο επί κοντώ των Ανδρών, ο Τόμας Βέκστεν ήταν νικητής με 5,30 μ., ωστόσο αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο Αντώνης Σάντας, που ανέβηκε πάνω από τα 4,80 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ. Δεύτερος με 5,00 μ. ήταν ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης και τρίτος με την ίδια επίδοση ο Πέτρος Χατζίου.
Την ανοδική του πορεία συνεχίζει με συνέπεια ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που ήταν νικητής στη σφαιροβολία με 18,72 μ., επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων με τη σφαίρα των Ανδρών, το οποίο ήταν 18,66 μ. και ανήκε στον ίδιο από τις 28 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Ο αθλητής είχε δύο ακόμη μεγάλες βολές, οι οποίες όμως βγήκαν οριακά εκτός τομέα. Ο αθλητής το ερχόμενο Σάββατο θα αγωνιστεί στο μίτινγκ ρίψεων στο Χάλε της Γερμανίας. Δεύτερος με 18,42 μ. ήταν ο Τάσος Λατιφλάρι με 18,42 μ., ενώ ο Κυριάκος Ζώτος δεν κατατάχθηκε, αφού δεν είχε έγκυρη βολή,
Η Βούλα Παπαχρήστου μπορεί να μην ολοκλήρωσε τον αγώνα της με την επίδοση που ήθελε, ωστόσο έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου “Ελενα Βενιζέλου” με ένα πλατύ χαμόγελα. Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 13,93 (1,2 μ.), ωστόσο είχε μεγάλα, αλλά άκυρα άλματα. Η αθλήτρια έκανε σήμερα τον πρώτο της αγώνα με ολόκληρη την φόρα, με συνέπεια να μην έχει βρει απόλυτα το ρυθμό της.
* Δεν ανησυχεί για το μεγάλο η Παπαχρήστου
“Το πρώτο μου άλμα ήταν πολύ καλό, αλλά οριακά άκυρο. Είμαι καλά για την εποχή και δεν αγχώνομαι να βγάλω το μεγάλο άλμα, γιατί ξέρω πως κάποια στιγμή θα έρθει. Σήμερα έκανα τον πρώτο μου αγώνα με ολόκληρη την φόρα, ενώ θα έχω την ευκαιρία να κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 7 Ιουνίου στο Diamond League του Όσλο κι έπειτα σε αυτό του Παρισιού. Γενικώς φέτος έχω υπομονή και δεν βιάζομαι, θέλω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον αγώνα στόχο, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου”, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι. Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η Χριστίνα Αλβερτσιάν με 13,20 μ. (1,5) και στην τρίτη η Πέτρα Κόρεν (Σλοβενία) με 13,15 μέτρα.
Τον εαυτό της ξεπέρασε στα 400 μ. η Ιωάννα – Ελπίδα Καρκαλάτου, που διένυσε την απόσταση σε 54.41 και άφησε στην ιστορία το το 54.90, ενώ παράλληλα έδειξε πως είναι σε θέση στη διάρκεια της σεζόν να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από τα 54.00. “Είμαι ευχαριστημένη που βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ. Συνεχίζω με στόχο να κυνηγήσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις στα Βενιζέλεια (2/6) και στα Παπαφλέσσεια (9/6)”, είπε η 24χρονη αθλήτρια.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών, ο Ο Τόμπιας Λάνγκε ήταν νικητής με 46.90 και δεύτερος τερμάτισε ο Μιχάλης Παππάς με 47.38. Η τριάδα έκλεισε με τον Γιόνας Φλορς (Γερμανία), που σημείωσε 47.65.
Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν βρήκε τον απαιτούμενο συναγωνισμό για να κυνηγήσει το χρόνο που θα ήθελε, ενώ στα τελευταία μέτρα της κούρσας των 110 μ. εμπ. ένιωσε έναν πόνο στην μέση, μετά το έβδομο εμπόδιο. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλο τερμάτισε σε 13.62 κοντά στο 13,60 μ., που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Ο Δουβαλίδης είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπου είχε τερματίσει σε 13.41. “Ήμουν αργός σήμερα, δε μου βγήκε η κούρσα. Μετά το έβδομο εμπόδιο στραβοπάτησα και ένιωσα έναν έντονο πόνο στη μέση, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό”, είπε ο Δουβαλίδης, ο οποίος θα συνεχίσει τους αγώνες του το ερχόμενο Σάββατο στη Βάρη.
Τα πριμ επίδοσης στους Άνδρες πήραν οι Τεντόγλου, Τσάκωνας και Τριβυζάς και στις Γυναίκες οι Κυριακοπούλου, Πεσιρίδου και Λόντσαρεκ.
sport24.gr